Hobby’s voor vrouwen

Leuke hobby's voor vrouwen

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Creatieve hobby’s voor vrouwen

Op deze afbeelding zie je creatieve hobby's

Wat goed dat jij op zoek bent naar een creatieve hobby! Het is namelijk van belang om je creatieve kant te ontplooien en er genot uit te halen. Op deze manier onderhoud je je creativiteitsniveau. Daarnaast is de kans groter dat je je eigen dromen, grenzen en doelen waarmaakt door creatief bezig te zijn. Creativiteit ontwikkelt het vermogen om oplossingsgericht te denken, je gaat steeds sneller de oplossing zien in plaats van het probleem. Hierdoor kan je minder stress ervaren in het dagelijks leven, waardoor je het beste uit jezelf kan halen. Waar creativiteit allemaal niet goed voor is!

Misschien kun je je nog wel herinneren, toen je nog kind was, hoe helemaal in je element kon zijn tijdens het tekenen, knutselen of kleuren. Of zie je dat misschien terug bij je eigen kinderen? De onderstaande hobby’s geven je de mogelijkheid om jezelf weer zo heerlijk onbevangen te voelen.

Hier kun je je hobby vinden of terugvinden, zodat jouw creativiteit credits krijgt!

Zelf sierraden maken

Sieraden maken

Authentieke sierraden maak je helemaal zelf! Maak leuke zelfontworpen sieraden voor jezelf en je dierbaren. Ook leuk om samen met de kids te doen! Sierraden kun je makkelijk zelf maken door een sierraden set aan te schaffen.

Deze sierraden set voor volwassenen is een goede en handige start voor jouw nieuwe hobby.

Items versieren met strass steentjes

items versieren met strass

Hou jij van een beetje bling bling? Dan kun je kleding, schoenen, tassen, drinkbekers en veel meer versieren met met strass steentjes. Strass steentjes zijn steentjes van glas die een diamanten vorm hebben. De steentjes zijn verkrijgbaar in alle kleuren en maten. Om strass steentjes gemakkelijk op items te plakken, zijn hotfix steentjes handig. Hotfix steentjes bevatten aan de onderkant van het steentje een laagje lijm die warm wordt als je het met een hotfix apparaat op het item bevestigd. De hotfix steentjes blijven erg goed zitten. Dus ga creatief aan de slag met versieren en laat al je favoriete items schitteren. Op deze manier kun je ook van een saai item een party item maken!

Fotograferen

Hobby fotografie

Wordt een hobbyfotograaf!

Fotografie kan jou motiveren om bijzondere plekjes te zoeken en verkennen en die te fotograferen. Fotograferen biedt jou de kans om de wereld en de natuur via een andere lens te bekijken. Wie weet heb je wel talent in fotograferen en kun je van je hobby je job maken.

Een kwalitatieve camera kan duur zijn maar gelukkig biedt Cameraland tweedehands demo apparatuur aan. Hierdoor kun jij toch goedkoop beginnen aan deze hobby met een uitstekende camera!

Musea en galerijen bezoeken

Musea en Gallerijen

Vind jij kunst interessant? Musea en kunstgalerijen zijn vrijwel in iedere stad te vinden, hoogstwaarschijnlijk kun je er iets nieuws van leren, ook leerzaam voor kinderen! . Ga een dagje op pad, alleen, met je gezin of vrienden en bezoek een moderne of klassieke galerij of museum. Alle prachtige musea en galerijen in Nederland en buitenland vind je op musement.nl

Schilderen of aquarellen

Aquarellen

Wat is er nou creatiever dan schilderen!?

Voor minder dan vijf tientjes kun je bij Hobbymax een 15-delig acrylverf starter kit, schildersezel en schilderdoek vinden. Je kunt dan gelijk beginnen met schilderen!

Liever kleiner beginnen? Begin dan met aquarel.

Bovendien is er ook nog de mogelijkheid om te verven in vakjes, met acrylverf op canvas met nummers erop. Je kunt gepersonaliseerde foto’s maken bijvoorbeeld. Dit is te vinden bij schilderen op nummer winkel

Tekenen

Hobby tekenen

Tekenen als hobby is nog geweldiger als er ook iets unieks uitvloeit.

Iedereen kan tekenen tot een zekere hoogte maar kun je ook 1000 prachtige dingen tekenen? Bekijk het boek ik kan 1000 dingen tekenen!

Als je het wil aanpakken als een pro, bekijk dan de tekencursus; Tekenen met Marianne. Hierbij worden er 40 video’s, 40 e-books en professionele tekenmaterialen aangeboden.

Kalligrafie

Kalligrafie

Kalligrafie is niet zomaar kunst maar een schrijfkunst. Het is leuk, rustgevend en satisfying om te doen. Wil jij prachtig leren schrijven? Hier vind je een ouderwetse 7-delige kaligrafie set.

Diamond Painting

Creatieve en persoonlijke schilderijen maken van diamantjes!

Met diamond painting bedruk je canvas met gekleurde diamanten. Je kunt een willekeurig plaatje bedrukken of een foto van je dierbaren of jezelf. De diamantjes plak je zelf op het canvas. Leuk om zelf creatief mee bezig te zijn of als cadeau te geven. Fotocadeau biedt verschillende cadeaumogelijkheden, zie hier de Diamond Painting opties van fotocadeau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *