Hobby’s om te doen met kinderen

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Hobby’s voor met het gezin

Dingen samen met de kinderen doen kan ervoor zorgen dat de gezinsband verbeterd en onderhoud wordt. Neem dus tijd voor je partner en je kinderen, laat je werk voor een dagje liggen. Want wat is nu echt belangrijk?

Op deze manier houd je je privéleven waardevol. Vind hier activiteiten die je kunt ondernemen met het gezin, voor in huis en buitenshuis.

Kinderboerderij

Een kinderboerderij bezoeken is een gratis buitenactiviteit. Daarnaast is het leuk, gezond en leerzaam voor het hele gezin!

Het is goed om je kinderen al van klein af aan kennis te laten maken met dieren. Er is immers altijd iets te beleven en te zien op een kinderboerderij. Kekmama heeft de 27 leukste kinderboerderijen op een rijtje gezet voor jou, dus kiezen maar en gaan!

Gezelschapsspelletjes

Regent het of is het te koud buiten? Doe een spelletjesmiddag of -avond thuis.

Er zijn vrijwel voor iedereen leuke gezelschapsspelletjes te vinden. Test uit of je tegen je verlies kan.

Hier vind je de leukste gezelschapsspellen van Bol.com

Bij Spelhuis kun je tevens jouw favoriete spel vinden door de handige filters die zij aanbieden.

Soms kan het zijn dat tijdens het spelen van spellen de emoties hoog oplopen en het uit de hand loopt thuis. Bekijk hier de gratis e-guide om je kinderen anders te benaderen en om de sfeer in huis te verbeteren!

Dagje uit met het gezin

Een dagje uit doet het altijd goed voor het gezin, even het hoofd leegmaken en echt samen zijn!

Op Actievandaag.nl vind je de leukste uitjes voor het hele gezin. Bekijk de tijdelijke kortingsacties en profiteer van de korting.

Daarnaast is een pretpark ook erg leuk om te bezoeken. Bekijk hier onze blog met de 5 Leukste pretparken van Nederland.

Naar de bibliotheek

Laat de kids zelf een boek uitzoeken die zij willen lezen. Bibliotheken hebben vaak een hoekje waar kinderen kunnen spelen of lezen. Er zijn veel leuke en leerzame boeken te vinden voor jong en oud. Samen lezen, voorlezen, alleen lezen, het kan allemaal. Geef het goede voorbeeld, kinderen doen je namelijk na!

Dagje Ikea

De Ikea is ook leuk voor kinderen, zij kunnen het als een doolhof beleven. Wel handig om je kinderen dicht bij je te houden, voor je het weet springen ze ergens op een boxspring.

Leukste pretparken van Nederland

Attractieparken die je kunt bezoeken met kinderen

Een dagje ertussen uit met de kids? Bezoek een te gek pretpark in Nederland. Kinderen vinden pretparken echt geweldig. Hieronder zijn de vijf leukste pretparken te vinden!

Walibi

Walibi: het pretpark voor de avonturiers

In Walibi Holland in Biddinghuizen staan de allerleukste en vetste achtbanen. Het is geschikt voor kinderen van alle leeftijden maar vooral voor de iets oudere kinderen is dit een te gek pretpark. Bovendien worden in dit attractiepark ook Walibi Fright Nights georganiseerd, tijdens Halloween is dit the place te be! Monsters die er mega eng uitzien lopen door het pretpark om jou bang te maken en te laten schrikken.

Tevens kun je bij Walibi Holland overnachten, dit kan bij de naastgelegen Walibi Village.

Naar Walibi Holland

Slagharen

Slagharen was vroeger bekend als een Ponypark. Tegenwoordig is het een boeiend pretpark met meer dan dertig attracties. De Pony’s zijn nog wel te vinden naast Slagharen in Collendoorn. Pony fans kunnen de Pony’s bezichtigen in het PonyParkCity. Dit is een vakantiepark waar diverse kinderactiviteiten, speeltuinen, een strand en heel veel pony’s te vinden zijn.

In attractiepark Slagharen is het mogelijk om te overnachten. Dit kan in een Wigwam of een Cowboy Cottage.

Naar Slagharen

Duinrell

Van Duinrell ‘kikker je op’

In Wassenaar is het pretpark Duinrell te vinden. Duinrell staat bekend om zijn opmerkelijke Tikibad. In het zwembad zitten glijbanen die niet geschikt zijn voor kinderen onder de 12 jaar. Hierdoor is Duinrell ook leuk voor kinderen tussen de 12 en 16 jaar, dus je tienerkinderen kunnen ook mee! De achtbaan de Falcon, en Mad Mill zijn ook echt voor avonturiers. Er zijn genoeg leuke activiteiten, speeltuinen en attracties te vinden bij Duinrell voor kinderen onder de 12 jaar. Uiteraard kun je een foto maken met de populaire kikker van Duinrell.

Tevens is het mogelijk om bij Duinrell te overnachten. Zo kun je er een gezellig weekendje weg van maken.

Naar Duinrell

Plopsaland

Het fantastische pretpark voor kinderen onder de 12 jaar

Plopsaland is gericht op de iets jongere kinderen. Zo worden er shows van Bumba, K3 en Kabouter Plop gegeven. Het originele Plopsaland de Panne ligt in België maar in Drenthe, Coevorden zijn alle personages van studio 100 te vinden.

Naar Plopsaland

Efteling

De Efteling is zo veelzijdig dat het voor alle leeftijden en doelgroepen geschikt en leuk is. Het fantastische pretpark is te vinden in Kaatsheuvel (Noord-Brabant). Er zijn speeltuinen, theaters, achtbanen, een golfbaan, sprookjesbos, doolhof en andere te gekke attracties te vinden. In 1952 is de Efteling gebouwd, nu is dit park het bekendste en populairste pretpark van Nederland. De winter Efteling is een echt sprookje, zo magisch!

Klik hieronder voor de goedkoopste Efteling toegangskaartjes!

Naar de Efteling tickets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *